FOIE GRAS

ISTORIE

Ficatul de rata sau gasca denumit si Foie gras (ficat gras) are o istorie de peste 4500 de ani, care te poarta din prezent pana in Egiptul Antic.

Odata cu aparitia porumbului adus din Lumea Noua si cultivarea lui pe scara larga incepand cu secolul XVII, productia de foie gras se dezvolta intens in sud-vestul Frantei si in Alsacia. Astazi Franta este cel mai mare producator mondial de foie gras, cu peste 18.000 tone pe an, dintre care mai mult de trei sferturi provine din sud-vest. Foie gras este considerat ca fiind unul dintre alimentele cele mai rafinate din lume, o adevarata delicatesa, sinonim cu bunul gust si eleganta.

Foie gras are o textura matasoasa, cu o aroma bogata si subtila, este foarte sofisticat si fin, aproape cremos.


CUM SE OBTINE FOIE GRAS?

Pasarile trebuiesc crescute si ingrasate pana la varsta adulta cu cereale intregi si iarba din abundenta.

Indoparea este o operatiune delicata, care are loc in fiecare zi, timp de 15 zile inaintea sacrificarii.

Sub acest regim alimentar intens, ficatul acumuleaza grasime si se umfla, ajungand la dimensiuni impresionante: la rata, intre 350g si 800g iar la gasca, intre 400g si 1200g. Greutatea ideala este de 400-500g pentru rata si 800g pentru gasca.

Trebuie subliniat ca ficatul unei rate sau al unei gaste indopate nu este un ficat bolnav. Daca scoateti o pasare de sub regimul de indopare, ea isi va reveni la normal dupa cateva zile si va fi plina de sanatate. Calitatea foie gras depinde, in esenta, de calitatea animalului si de calitatea cerealelor cu care este hranit.


FOIE GRAS ESTE BUN PENTRU TINE!

Foie gras este bogat in acizi grasi nesaturati, recomandati in dieta zilnica, pentru ca reduc nivelul colesterolului “rau” din sange.

Această proprietate ar putea explica longevitatea excepțională de care se bucură persoanele care trăiesc în sud-vestul Franței.


OFERTA NOASTRA

Oferta noastra cuprinde mai multe tipuri de foie gras

Foie gras d’oie – ficat intreg de gasca

Foie gras d’oie – ficat intreg de gasca – Clasa A

Ambalat individual in pungi vidate. Disponibil proaspat sau congelat.

Foie gras de moulard – ficat intreg de rata Moulard

Foie gras de moulard – ficat intreg de rata Moulard – Clasa A

Ambalat individual in pungi vidate. Disponibil proaspat sau congelat.

Foie gras de Barbarie – ficat intreg de rata Barbarie

Foie gras de Barbarie – ficat intreg de rata Barbarie – Clasa A

Ambalat individual in pungi vidate. Disponibil proaspat sau congelat.

Foie gras de rata Moulard devenat

Foie gras de rata Moulard devenat – Clasa A

Ambalat individual in pungi vidate. Disponibil proaspat sau congelat.

Foie gras de rata feliat

Foie gras de rata feliat (cca 50g / buc) – Clasa A

Ambalat in pungi autosigilante de 1kg. Disponibil congelat.

Foie gras entier

Foie gras entier

Foie gras intreg pregatit in borcan – 180g net.

Confit de canard - conserva retail 1350g

bloc de foie gras portionat

Confit de canard - conserva retail 1350g

foie gras de canard - torchon style